JONATAN FÖRSTA NYFÖRVÄRVET INFÖR 2025

Örnarna Speedway kan presentera ett mycket starkt svenskt namn som sitt första nyförvärv inför 2025 års säsong. Klubben har skrivit kontrakt med Jonatan Grahn som kör för Indianerna i den högsta divisionen och som det gångna året blev allsvensk mästare med Solkatterna.
– I Jonatan får vi en stabil och lojal förare som tar mycket poäng. Det känns jättebra, menar Fredrik ”Figge” Olsson, sportansvarig i Örnarna.

Jonatan, som precis fyllt 24 år, utförde i år en enastående säsong som definitivt överträffade hans egna förväntningar. Bland meriterna kan nämnas ett gediget år i Bauhausligan (snitt 1,036), serieguld i Danmarks andraliga med Holsted, debut i det svenska A-landslaget och, inte minst, allsvensk vinnare med Solkatterna.
I det sistnämnda fallet var han en av Örnarnas banemän. Solkatterna slog ut Örnarna i semifinal via vinster både i Karlstad och Mariestad. Men nästa år hamnar närkingen från Hallsberg på hemmalagets sida av depåbordet på MC-Konsult Speedway Arena. Kontraktet med skaraborgarna signerades i dagarna. Han kliver in i örntruppen på snittet 1,802. Även om säsongen med Solkatterna var fantastisk på alla sätt – med 16 segrar av 16 möjliga – flyttar han alltså på sig.
– Jag har trivts jättebra i Solkatterna, och gläds verkligen över det vi presterade i år, men nu blir det en ny utmaning, konstaterar Jonatan och förklarar närmare:
– Örnarna känns som rätt val. Jag trivs bra på deras hemmabana. Jag gjorde några tävlingar där i år med fina resultat tycker jag. Det är dessutom nära där jag bor. Jag behöver inte åka så långt.

Kanske Jonatan också kan visa vägen när det gäller en allsvensk framgång. Örnarna har sedan återkomsten till allsvenskan stupat två gånger i semifinal och hamnat utanför slutspelsplats en gång. Jonatan har å andra sidan två allsvenska guld: Solkatterna i år och Indianernas B-lag 2021.
– Örnarna hade i år en strulig säsong, med skador och så, men potentialen finns. Visst, lagbygget är inte färdigt i sin helhet, men det känns lovande. Får vi bara till det från start säsongen som kommer, och svetsas samman som lag, kan vi säkert skapa känslan som behövs för att ta det där guldet, resonerar närkingen optimistiskt.

Text: Per Gustafsson