ÖRNARNAS TOPPNAMN KLAR FÖR EN FORTSÄTTNING

Örnarnas galjonsfigur, 31-årige landslagsföraren Oliver Berntzon, blir Mariestadslaget trogen även nästa år i speedwayallsvenskan.
– Det var roligt i år. Så varför ändra tänker jag. Klubben är på väg åt rätt håll. Med stora steg, resonerar Oliver.

Reglerna för nästa säsong i allsvenskan släpptes nyligen av förbundets Track Racing-sektion. En ändring jämfört med i år är att truppens samtliga tio platser ska vara tillsatta senast den 28 februari. Det finns således mycket att tjäna på att vara tidigt ute. Örnarna arbetar för närvarande flitigt med att säkra upp ett starkt och slagkraftigt gäng.
Att slå vakt om Oliver Berntzon har givetvis haft högsta prioritet – och nu är det klart. Båda parter var intresserade av en fortsättning och kom relativt snabbt överens. Den forne smålänningen skrivs in i lagbygget på ingångssnittet 2,564.
– Örnarna som klubb är speciell för mig. Det känns lite som hemma. Det kan av naturliga skäl inte mäta sig med Lejonen och Gislaved där jag en gång startade och är uppväxt, men jag flyttade till Skaraborg 2015. Snart har jag faktiskt bott här i tio år, konstaterar han.

Men mitt i glädjen över att behålla den tidigare Grand Prix-föraren finns ett orosmoment. Det stavas Polen och mer exakt tävlingskalendern för polackernas andraliga (Metalkas 2.Ekstraliga) där 31-åringen från Töreboda under 2025 byter tillbaka till Arged Malesa Ostrow.

– Tyvärr kan jag nog säga direkt att jag inte kan åka lika många matcher för Örnarna nästa år som i år. Andraligan har fram tills nu haft lördagar och söndagar som fasta matchdagar. Nästa säsong ändras det till två matcher på torsdag och två på söndag, berättar Oliver och befarar att när det officiella ligaschemat blir officiellt kan det vara till hans nackdel:
– Har jag otur får jag åtta torsdagsmatcher och sex på söndagar. Men det kan lika gärna bli ett gynnsammare program.
Tills vidare är det bara att hoppas på det bästa.
– Jag vill köra så mycket som möjligt för Örnarna. Jag tycker att det är kul. Det är en härlig stämning överlag både i och runt klubben, menar han.

Text: Per Gustafsson