ROBERT OM LAGET: ”EN RIKTIGT FIN GRUPP!”

Nu står Örnarna redo vid starttejpen. I morgon torsdag flyger den upp – allsvensk premiär hemma mot Valsarna (17.00).

– Jag är skittaggad, säger Örnarnas nya lagledare Robert Henderson förväntansfullt och framhåller optimistiskt:

– Vi har fått ihop en riktigt fin grupp och det tycker även killarna själva. Det här ska bli otroligt roligt!

Det var ett av säsongens nyförvärv, Daniel Henderson, som föreslog den allsvenska klubben från Skaraborg att kontakta hans storebror Robert och fråga om han var intresserad av den vakanta lagledarposten. Det var Robert. När han hade diskuterat erbjudandet med sina nära och kära kom han fram till att tacka ja.

Och nu, med bara någon dag kvar till säsongens första seriematch på MC-Konsult Speedway Arena utanför Mariestad, känns beslutet mitt i prick.

– Det här ska bli superskoj, menar Robert entusiastiskt och berättar att längtan efter allvaret, och spänningen inombords, trappats upp i snabb takt de senaste veckorna:

– Dels har jag tittat på resultaten. Dels har jag haft kontakt med killarna. Sedan var jag på plats under träningsmatchen i fredags i Eskilstuna. Även om jag inte ska köra själv märker jag hur nerverna börjar göra sig påminda. Jag, precis som hela laget, är verkligen laddade inför uppgiften.

Vilka som skulle ingå i premiäruppställningen krävde ingen längre betänketid. Örnarna har en given stomme i Daniel Henderson, Gino Manzares, Ludvig Lindgren, Christoffer Selvin, Oliver Berntzon och Ludvig Selvin. Torsdagens hemmalag är formerat i nämnd ordning. Det kompletteras av Henrik Fernström på reservplatsen.

Tre av örnkillarna körde på tisdagen när Bauhausligan inleddes. Daniel Henderson hade äran att vara lagkapten i Vargarna och tog 9+1 när serienykomlingen föll knappt (43–47) mot tippade guldfavoriten Västervik. Ludvig Lindgren tog 2 poäng i samma match medan Oliver Berntzon bidrog med 6 pinnar när Lejonen bortabesegrade Rospiggarna med klara siffror (54–36).

Återvänder vi till torsdagens uppgörelse är Valsarna från Hagfors årets första gäst på MC-Konsult Speedway Arena. Förra året blev det dubbla förluster mot det gäng som landslagsföraren Antonio Lindbäck är lagkapten för (42–48 och 40–50). Antonio omges av bland annat finländaren Jesse Mustonen och värmländske hemmasonen Jonathan Ejnermark. Det kan bli tufft med en gång för ”Robban” och hans örnar.

– En premiärmatch är alltid speciell. Vad som helst kan hända. Men jag känner tillförsikt. Jag tror stenhårt på vårt lag, deklarerar sörmlänningen bestämt.

Seriepremiär 9/5

Allsvenskan, MC-Konsult Speedway Arena, Mariestad

17.00 Örnarna–Valsarna (observera tiden!)

Örnarna: 1. Daniel Henderson, 2. Gino Manzares (US), 3. Ludvig Lindgren, 4. Christoffer Selvin, 5, Oliver Berntzon, 6. Ludvig Selvin, 7. Henrik Fernström.

Valsarna: 1. Jesse Mustonen (FI), 2. Erik Bachhuber (DE), 3. Glenn Moi (NO), 4, Antonio Lindbäck, 5. Bastian Borke (DK), 6. Jonathan Ejnermark.

Bildtext: Nu börjar allvaret för Ludvig Lindgren och hans lagkamrater i Örnarna. Det är dags för första matchen i allsvenskan för säsongen. Foto: TORE JOHANSSON

Text Per Gustafsson